7.7.09

MonoKL Hareketinden Açık Çağrı ve Duyuru

MonoKL Kültür Hareketi, Lacan sayısıyla birlikte hedeflerini daha da yükseltme ve tamamen uluslararası bir dergi olma kararı almıştır. Bu bağlamda bundan sonra yayımlanacak bütün sayılar çift dilli olarak yayımlanacaktır. Bilindiği üzere şu ana dek yalnızca sayının konusu olan filozof ya da düşünürün dilindeki yazılara, örneğin Hegel'de Almancalara, Lacan'da ise Fransızcalara çift-dilli olarak yer verilmişti. Aynı şekilde MonoKL'da yayımlanan yazıların büyük çoğunluğu dünyada ilk kez MonoKL'da yayımlanıyordu. MonoKL bu kuralı Zamansız Uzam hariç derginin bütününde uygulama kararı aldı. Bu oran da Lacan için 39'da 33'tü, yani 33 yazı dünyada ilk kez yayımlanıyordu. Bundan böyle çok istisnai bir durum olmadıkça MonoKL hem çiftdilli olarak yayımlanacak hem de dünyada ilk kez dergi için yazılan yazılara yer verecek. Böylece Türkiye'nin ilk uluslararası düşünce ve sanat dergisi olma özelliğini kazanacak MonoKL. Uluslararası Levinas Özel Sayısı şu aşamada bu şartları karşılayacak şekilde hazırlanıyor.

Bütün bu gelişmeler ışığında, dünyanın dört bir yanında genelde master ya da doktora yapan felsefeci, düşünür ve edebiyatçılardan oluşan ekibimizi genişletmeyi düşünüyoruz. İngilizce, Fransızca ve Almanca çeviri için felsefe, sosyoloji, edebiyat metinleri çevirilerinde oluşuma gönüllü destek verecek ve kendini yetiştirerek bu uluslararası kültür hareketinde yer almak isteyecek gençlere açık çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca redaktörlük, basınla ilişkiler, web masterlığı konularında da desteğe ihtiyacımız olacak projenin uluslararası boyutlarının ağırlığını düşünecek olursak. Bunlara ek olarak artık 2 tanesini geride bıraktığımız uluslararası kongre organizasyonları için de desteğe ihtiyacımız olacak.

MonoKL oluşumu kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir oluşum, o bağlamda herhangi bir maddi karşılığı olmadan yapıyor hem basım işlerini hem de kongre işlerini. Bu geleceğin, kültür dikişçilerinin bu kültür gerillalarının içinde yer almak istiyorsanız kendinizi tanıtarak iletişime geçin lütfen...

Kültür Dikişçilerinden Birisi Olun!


oneri@monokl.net
monoklevinas@gmail.com



Type rest of the post here

No comments: